Thursday, 29 September 2011

KENANGAN PAHIT TAHUN INI.....

SALAM buat kawan2 yang mengunjungi blog den ni...hehehe...hmm...lme gak tak bukak blog ni rpenye...ada ar lam 3 or 4 bulan rpenye...hehe...biase r lps blaja je tros je crik keje...bosan kot dok kt umah je...lalala!!!..konon rajin la tu....nak cite ckt ni...korg nk dnga x eh...lw nk dnga jom2 follow...hehe...mase 20/8/2011 aitu lbh kurg seminggu nak raye la kot...aq dtmpa satu kemalangan yang perhh!!!! sngt menakotkn...mklumlah first time kot...selalu nyaris2 je nk kemlgan...tp time tu..mgkn ALLAh s.w.t nk tnjkkan aq mcm ne rse dtmpa kmlngan time tu...yela slalu tngk berita jerk xcdnt kt sne sini...hmm...kmlgn tu brlaku di km5 jln muar yong peng dkt dengan parit yaani Batu Pahat Johor...sbnrnye tujuan asl aq drive ni ad satu program yang aq nk hdiri..name program ni TERJAH RAMADHAN yg dianjurkan kelab krta aq iaitu PROSBOC(proton saga blm owner club) tiap2 tahun bln puasa...tp time tu nk buat kt SEGAMAT...tp apa kan daya hajat tak kesampaian...huhu...redha jela..smpi skung krta aq x siap lg....huhu...patah kaki aq raye2 ni xde kereta...tp alhamdulillah aq selamat tanpa sebarang cerdera yang parah atau ringan...aq cuma sakit2 badan jerk...eh!!...aq x ckp pn lg aq xcdnt ngn ape??..hehe...korg nk taw ke...time tu aq xcdnt ngn lori sawit kowt...hahaha...dh la time tu hujan aq pn tak la bwk laju pn...smpi kt satu selekoh krta aq teros berpusing2 mcm mesin basuh ad r lam 2 kali berpusing then lori sawit pn sampai terus BoMM!!! aq...hehe...trauma yang xterkata la time tu...seb baik ad kawan aq yg tolong...huhu...korg nk tngk ke gamba krta aq..k aq bg tngk eh...huhu



Friday, 3 June 2011

MeNcArI gEdJeT tErBaRu!!!!

malam semalam aku kelua dengan family aku untuk membeli satu gedjet terbaru..lalala...niat dihati nak beli sesuatu yang best gile...tapi apa kan daya tak kesampaian...cewah!!...tapi aku ternampak satu bende ni...memang aku berkenan pon..so aq pn tnye la..so stelah sejam juga aq fikir..aku pn tnye dekat dady ngn mummy aku..hehe..dorng pn on...aq pe lagi..samba jela..hehe..dalam hati nak beli satu...tibe2 terbeli dua gedjet....perhh...hahaha...memang TERBAIK la...haha...nantikan ye pe dia gedjet tu...hehe

Tuesday, 26 April 2011

Final Exam!!!!!!!!.......

pada 27/4/2011 merupakan tarikh keramat bagi aq....waaa!!!!....final exam bg last semester aku....TERBAIKK!!...hehe...first day je dua paper....huhu...tp akan ku tentang habis-habisan...lalala...aku nak kasi gempak pointer aku sem last ni....huhu...tp last paper 12/5/2011...hehe...habis stdy ni xtaw la nak wat pe....pening kepala aku memikirkanye...agaknye sume student mcm tu kot...huhu...kita serupa...sabo je la...

to all blogger...doakan aku leh jawab tok final exam ni eh....cayang korg...huhu



Sunday, 3 April 2011

tanggal 3/4/2011

harini perginya seorang yang aku sygi....iaitu arwah atok aq yang telah kembali kerahmatullah tengah hari td...sedih sngt2....dialah tmpt untk aq berkongsi cerita suka duka...mmg tak sangka dia akan pergi meninggalkan kami sekeluarga....mudah2n dia dtmptkn dgn golongan org2 yg beriman...amin...

Monday, 21 March 2011

Survival 3hari 2 malam

KHEMAH NI FUNCTION DIA TOK LETAK BARANG JE...HUHU!!!
XDE FUNCTION LANGSUNG...


pengalaman yang menyeronokkan apabila aq telah mengikuti survival selama 3hari 2malam anjuran kolej ku....huhuhu...pengalaman yang dahsat!!!...first day kitorang diajar mcm mana nak mendirikan pondok dan diberi makanan untuk dimasak sendiri...huhu...mmg mencabar apabila kena tido berlapikkan kanvas diatas tanah....mmg mlm tu x tido la....bg pompuan tido....huhu....tengah best bersembang feci panggil lak...ad la pulak nightwalk...huhu....takut beb....dh la lampu picit x leh bawak....seb bek la aku ni jahat cikit....sorokkan lighter kat dalam stokin...hahaha....tngah syok2 jalan tibe2 pakcik tu cakap "k awak tnggu cini" perhh!!! mmg trperanjat gile ble tngok org belakang dh takde...huhuhu.....time tu mmg xwt pape pn...menyanyi je r wat ilang takut....tbe2 tdnga suara org rupe2 nye mmbe da....huhu....hampir satu jam juga...ada yg tido ad yang menggigil...hahaha....

hari kedua kitorang berkayak disebuah pulau kecil di PD....huhu...hampir 3jam perjalanan....time tu..perh!!!!pnt gile tangan lenguh...x dpt dibayangkan....huhu...setelah sampai kitorang diberi beras kentang untuk dimasak.....huhu...tp dibenarkan memancing...group kitorg yang dapat ikan...huhu...walaupun x sebesar mne...tp mmg best...mlm tu aq tido paling awal...hahaha....penat sangat....pagi keesokan nya kitorang ad aktiviti yg fun la....nme dia 7up...huhu...aq org pertama yang tersingkir....dh tu kne dok kt laut tp paras lutut je...hehehe...tepas tu kitorg bertolak balik....lagi kepenatan terasa...apabila kne berdayung sampan lagi...huhu...tp apa boleh buat dayung je la...kalau x...x balik la aq...huhu....
PENGALAMAN YANG MEMANG BEST GILERR!!!DAPAT BERKAYAK DAPAT BERDISIPLIN..DAPAT BELAJAR SEDIKIT SEBANYAK CARA UNTUK MENERUSKAN HIDUP BILA TERDESAK...HUHU

Wednesday, 16 March 2011

Handfon vs Mati Pucuk

td mse otwy balik hstel trdnga r kt radio hotfm....dorg mbncngkn tntg telefon bimbit boleh mengakibtkan mati pucuk dan boleh mgurgkan sperma lelaki....so aq pn g kdai beli paper harian metro....so belek punye belek aq trjmpa yg persatuan pengguna pulau pinang (CAP) mmbuat kajian yg apabila fon dltkkan ddlm poket seluar mnybbkn akan mnybbkn risiko trsebut.....so...pe pndapat korg tntg isu ni.....

Sunday, 13 March 2011

excited pnye pasal!!!!!




cerita ni mungkin lawak bagi aq
dan mungkin lawak bagi korg...
tp bagi aq lawak ar juga..
cite ni bermula pada hari sabtu 12/3/2011
baru lagi..
hehehe...
pada hari tu aq g knduri kawen sepupu aq...
mmg meriah...
walaupun hujan turun dengan x lebat...
hehehe
pada pukul 1 aq dgn family aq smpi dulu
dirumah penanggah..
yang lain x sampai lagi...
aq orang first yang sampai...
hehehe
maklumlah xtw jln...
so
sepupu aq ni terus tnjk kn aq jln
pegi rumah tu....
setengahjam kemudian rombongan
pengantin pun sampai...
pengantin lelaki iaitu sepupu aq pn
masuk bilik
untuk disolek dan pakai baju pengantin
hehehe
tepat pukul 2.30 ptg
kami terus pergi kerumah pengantin perempuan...
setelah meredah tol2 yang pengantin perempuan buat
sesi merenjis dan bergambar bersama ahli keluarga pun bermula...
selepas tu makan berdamai....
lepas makan berdamai pengantin pergi tuka baju nak buat sesi
potong kek pulak....
setelah sesi potong kek selesai
sesi bergambar bersama rakan2 pula...
TIBA2
aq trnampak sorang awek cun
....perh....
mmg lawa
dia pun tidak ketinggalan untuk mengambil gambar sekali
tp time tu aq da perasan...
aq tngk je...
tngk APE????
jeng jeng jeng...
hahaha
dia pnye kamera yg dpn tu x bukak da....
jgn pk lain lak...
ye r org ad DSLR la katekan
sedaya upaya dia mengambil gamba tp x mnjd...
dia pn jd pelik...
time tu aq pn tlg dia...
TLG APE???
tlg gelak...hahahaha
lawok gilo...
dia pn pnggil kawan dia tnye sbb ape??
kwn dia pn try gak amek gmba....
pn x leh sbb gelap....
then kwn dia pusing dpn tngk rupnye tutup dpn
x bukak da.....x psl2 kne gelak ngn kawan dia...
hahaha
....
last2 kwn dia yg amek gamba....

......................................................................................................
moral of da story
sblm nk wat ssuatu tu blaja r dulu
jgn r nk brlagak sngt
tw r cntik...lw cntik tp sombong.....
x kn kmne nye....hehehe